Un gos de raça perillosa malfereix una nena d´onze anys

Un gos perillós de la raça rottweiler va malferir ahir una nena d'onze anys a Girona. L'animal va mossegar la petita a l'exterior del cementiri de la ciutat. Segons les primeres informacions, el gos anava sol, deslligat i sense morrió. L'animal va deixar la nena malferida i una ambulància va traslladar la petita a l'hospital Josep Trueta. Al tancar aquesta edició, es desconexia el seu estat.
Un agent dels Mossos d'Esquadra va abatre el gos a trets perquè l'animal tenia una conducta molt agressiva. Una patrulla mixta, formada per un mosso i un agent de la Policia Municipal, van trobar-se amb l'agressió mentre patrullaven pel sector Est de la ciutat. Es desconeix si el gos té propietari, ja que com que pertany a una raça potencialment perillosa, no pot sortir al carrer sense morrió ni deslligat.
Com que el gos estava molt alterat, l'agent dels Mossos d'Esquadra el va abatre a trets.
L'ordenança de tinença d'animals de l'Ajuntament de Girona és prou específica pel que fa referència als gossos o els animals potencialment perillosos. Segons aquesta normativa, els amos estan obligats a portar lligats els animals amb cadenes de menys de dos metres, que no siguin extensibles i que tampoc ocasionin lesions al gos. També és indispensable que els animals portin morrió i que estiguin inscrits en el cens d'animals potencialment perillosos que gestiona la Generalitat de Catalunya. No disposar d'aquest certificat administratiu pot comportar una sanció de 2.000 euros, la més cara que s'especifica en l'ordenança municipal. Així mateix, la multa en cas de dur gossos perillosos deslligats o sense morrió per la via pública serà de 100 euros.
Segons la normativa, els rottweiler han de portar un microxip identificatiu. Si el gos era legal, això permetrà saber qui era el seu propietari i per què anava deslligat i sense morrió.

Font: Diari de Girona, El Punt