ICV-EUiA promourà un referèndum sobre la nova llei d'educació i sobre els transgènics

Després d'haver explicitat la seva oposició a part del contingut amb què es va aprovar la setmana passada la llei d'educació de Catalunya (LEC) i al rebuig acordat pel Parlament a la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre els transgènics, ICV-EUiA va anunciar ahir que plantejarà consultes populars sobre tots dos aspectes, un cop s'aprovi la llei de consultes, la tardor vinent.

El diputat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va explicar que els ecosocialistes proposaran que la ciutadania es posicioni en un referèndum d'àmbit nacional sobre si cal seguir finançant les escoles diferenciades per sexes, que separen els nens i les nenes -opció que queda consolidada a la LEC- i que també es pronunciï sobre una declaració perquè Catalunya quedi lliure del cultiu de transgènics. La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va assegurar la voluntat que totes dues consultes tinguin "un resultat vinculant".

Aquestes iniciatives es podran promoure un cop estigui en vigor la llei de consultes populars, que actualment es troba en ponència parlamentària. Herrera va tornar a desmarcar-se dels socis del govern tripartit, amb retrets indirectes al PSC i ERC. "Creiem que hi ha una gran distància entre el que s'ha aprovat al Parlament de Catalunya i el que vol la gent", va dir en referència a la polèmica ILP -que es va tombar amb els vots del PSC, CiU i PP- i a la LEC, que es va aprovar amb el suport de CiU, PSC i ERC i l'oposició parcial d'ICV-EUiA. "Per això volem donar recorregut al malestar de l'opinió pública", va afegir el diputat d'ICV-EUiA.

En un post al seu blog, Herrera va avisar els socis del PSC i ERC que la "falta de respecte" al Pacte d'Entesa derivat de pactes amb CiU, com el de la LEC, no es pot multiplicar, i per tant serà "la primera i última excepció". Hi sosté que "és la traducció d'una política sociovergent en matèria educativa que genera "malestar i frustració" entre gran part de l'electorat d'esquerres.

Font: Avui