ICV, EUiA, sindicats i entitats socials i educatives qualifiquen d'"oportunitat perduda" la nova LEC


Un centenar de persones representants d'entitats socials, educatives, sindicats van reivindicar ahir al vespre al costat de dirigents d'ICV i d'EUiA una Llei d'Educació de Catalunya (LEC) diferent a la que s'aprovarà demà al Parlament de Catalunya amb el rebuig del grup d'ICV-EUiA. L'acte, celebrat a l'auditori de la UPF a l'Estació de França, va comptar amb el suport de CCOO, UGT, FAPAES, AJEC i de representants de Moviments de Renovació Pedagògica, entre altres, ha portat per lema "La LEC, una oportunitat perduda".

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha agraït a totes les entitats presents per l’esforç per plantar cara a la LEC i ha lamentat que aquesta llei significa “renúncies i consolida privilegis”. No obstant, Herrera ha subratllat que malgrat aquesta llei hi ha elements del Pacte Nacional per l’Educació tenen encara llarg recorregut. “Aquesta llei és una pedra en la sabata per aquest govern d’esquerres i una decepció”, s’ha lamentat el líder ecosocialista.

De la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha subratllat que la llei que s'aprovarà demà "no és una llei ni de país, ni de consens ni dóna estabilitat" i ha criticat que les escoles concertades que separen nens i nenes a les aules puguin rebre subvencions.

Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA, ha defensat l’escola pública i ha posat el símil que el llibre ens agrada però hi ha uns capítols que no en referència al títol IV i XII, que la coalició roig-verda votarà en contra demà. ”La nostra posició és coherent amb el que defensàvem abans i ara, lleialtat amb el Pacte d’Entesa i de comprimís amb la comunitat educativa”, ha subratllat.