Crims de guerra

Han passat ja sis mesos des de la fi de l'operació ‘Plom fos’, l'última i més brutal ofensiva militar d'Israel en la franja de Gaza.
Va durar 22 llargs dies i va causar la mort a 1,400 palestins i palestines, entre ells uns 300 menors i centenars de civils desarmats aliens al conflicte. En el mateix període, van morir tres civils i sis soldats israelians.
En Gaza, milers de persones van perdre la seva llar. Empreses i edificis públics van ser destruïts en bombardejos indiscriminats. Extenses zones van quedar arrasades i l'economia va resultar arruïnada.
Quan van parar els bombardejos i Gaza va deixar d'aparèixer en les portades dels periòdics, Amnistia Internacional va seguir allí per a investigar crims de guerra comesos per ambdós bàndols. Totes les parts van violar les lleis de la guerra a l'atacar a civils indiscriminadament.
En Gaza, vam parlar amb supervivents i escoltem terribles testimoniatges que hem recollit en aquest vídeo. Entre ells, el de Fatiyha Mousa, els seus pares i germans van morir en un atac israelià a casa seva. O el de Mhamoud Abu Halima, que va perdre al seu pare i quatre nens de la seva família en un altre atac.
Les víctimes mereixen justícia i les autoritats israelianes s'han negat a investigar els fets.
Signa ara i exigeix al Govern d'Israel que cooperi amb la investigació independent que ha obert l'ONU perquè Fatiyha Mousa, Mhamoud Abu Halima i totes les víctimes puguin obtenir justícia. Quan hagis signat, reexpedeix-lo als teus contactes. Si pots, uneix-te a Amnistia Internacional. Quants més siguem, més alta podrem alçar la nostra veu perquè cap crim de guerra quedi impune.

Esteban Beltrán
Director Amnistia Internacional Secció Espanyola