AVUI DIJOUS 9 de juliol: taula rodona sobre codesenvolupament a Can Ninetes


Jorge Garralda amb Consol Vidal, el passat dijous, a Can Ninetes, a la inauguració de l'exposició Paraula i color: sentiments d'arreu FOTO: QUIM TORRA

Girona intercultural tanca la programació avui dijous -9 de juliol- amb una taula rodona sobre codesenvolupament a les comarques gironines. Tot i això, les exposicions d'enguany es podran veure uns dies més: I tu on vius, sobre habitatge, fins al 18 de juliol al Centre cívic Ter; 7è Concurs de totografia Diversitat i convivència, aprenentatge al llarg de la vida, fins al 26 de juliol al Cinema Truffaut; i Paraula i color, sentiments d'arreu, sobre pintura i poesia, fins al 25 de juliol al Centre cívic Santa Eugènia.

La iniciativa de fer una taula sobre codesenvolupament prové del fet que els darrers anys a les comarques gironines han sorgit espontàniament associacions de persones immigrades que s'agrupen de manera organitzada per actuar i lluitar en contra de l'empobriment de les seves comunitats d'origen, a causa de les desigualtats entre el Nord i el Sud. Aquesta estratègia, que anomenem codesenvolupament, es considera molt positiva per la seva contribució en el desenvolupament de la comunitat d'origen i en la integració del col·lectiu a Catalunya, ja que n'augmenta la seva visibilitat i el seu empoderament, mitjançant l'exercici dels seus drets civils i la participació democràtica.

Centre cívic Santa Eugènia (19h):
L'aposta pel codesenvolupament: experiències a les comarques gironines
, amb la participació de Sajo Fatty, presidenta de l'associació Kerewoan-Gàmbia; Imma Parada i Alpha Barry, membres del GEES, Grup d'Empordanesos i Empordaneses Solidaris i de l'associació Kawral Fuladu, respectivament; Rafel Villena, membre de Llagostera Solidària; David Minoves, director general de cooperació al desenvolupament i acció humanitària de la Generalitat de Catalunya, que presentarà el Llibre verd de codesenvolupament. I amb la moderació de Lluís Puigdemont, membre de la Coordinadora d'ONG Solidàries.