Els accionistes de les grans constructores cobren 423 milions de paga extra



La crisi ha castigat durament al sector immobiliari, però no a tots per igual, i és que les quatre grans constructores de l’Estat espanyol han repartit 423 milions d’euros dels dividends de l’any passat en concepte de paga extra entre els seus principals accionistes. Entre els beneficiats es troben Florentino Pérez i Esther Koplowitz.

ACS, la constructora del galàctic president del Real Madrid ha registrat el 2008 uns beneficis que han crescut un 16% (1.805 milions d’euros). Això es converteix en una paga extra de 185,2 milions a repartir entre els principals accionistes: Florentino Pérez, la família March, Alberto Cortina i Alberto Alcocer (coneguts com “los Albertos”). FCC de l’empresària Esther Koplowitz, ha baixat un 26% el dividend complementari d’on surt la paga extra, però tot i així, Koplowitz ha rebut 90,3 milions d’euros entre la paga de Nadal i la d'estiu.

Ferrovial ha presentat al 2008 els pitjors números de la seva història, però lluny de quedar-se sense paga extra, la família Del Pino –principal accionista que controla el 58,32% de l’empresa- ha cobrat 122,7 milions d’euros. Per últim, Acciona també ha registrat pèrdues i ha hagut de reduir les dues pagues extres de l’any un 20%, fet que ha deixat la família Entrecanales amb 70,11 milions més. Tot i les xifres escandaloses d’aquestes pagues extra, les constructores han avisat que l’any que ve hi hauran problemes perquè el 2009 ha sigut pitjor que l’any passat. Llavors haurem de veure com Florentino i companyia paguen els crèdits que van demanar en el passat per comprar accions i convertir-se en beneficiaris de pagues d’estiu milionàries.
Font: El Triangle