Mantenir la coherència en la defensa de l’ensenyament públic

La Llei d’Educació de Catalunya (LEC) que s’acaba d’aprovar amb el consens del PSC, ERC i CiU, mantindrà un dels privilegis classistes que la dreta té des dels temps del pujolisme: el finançament amb diner públic de les escoles privades i religioses que segreguen nens i nenes.

És per això que el grup parlamentari d’ICV-EUiA, tot i formar part del Govern d’Entesa, no hem donat suport a la LEC. La nostra ha estat una posició coherent, exigent i compromesa. Coherent, perquè apostem decididament per l’ensenyament públic, abans d’estar al govern i ara. Exigent, perquè volem que es compleixi el que vam pactar a l’Acord d’Entesa: “Desplegar i consolidar el servei públic d’educació garantint els instruments i recursos que permetin al sector públic assolir la màxima qualitat (...).I compromesa amb la comunitat educativa, perquè ICV-EUiA coincidim amb els sindicats, els professionals, les associacions de pares i mares, el moviment de renovació pedagògica i les associacions estudiantils, i no coincidim pas amb les patronals de la privada i qui .els representa: CiU.

I ha de quedar clar que aquesta no és “una llei de país”, una expressió per a justificar uns continguts amb els que segreguen nens i nenes, i es donen diners públics a escoles ‘pijes’ i de l’Opus, sense les mateixes obligacions que les escoles públiques. És a dir, és una llei d’involució pel país i, lamentablement, el PSC i ERC han preferit un consens classista amb CiU, que un acord polític amb ICV-EUiA i un consens social amb la comunitat educativa.

Una dada: els 25 milions anuals que reben les escoles de l’Opus servirien per a 47.000 beques menjador.
Jordi Miralles. Vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA