" Hem votat en blanc, que és el que s'entreveu del que queda de legislatura ja que creiem que ve un final convuls i apassionat"

El Consell Comarcal del Gironès va nomenar ahir la tinent d'alcalde de Girona, Cristina Alsina, tot i les desavinences dins de la mateixa ERC, com a presidenta de l’institució.

El portaveu d'ICV a l'oposició, Enric Pardo, va ser el conseller més crític amb les desavinences entre membres d'ERC: " Hem votat en blanc, que és el que s'entreveu del que queda de legislatura ja que creiem que ve un final convuls i apasionat".
"Espectacles poc dignes"
En aquest sentit, va vaticinar un futur incert respecte al futur de les institucions com els consells comarcals. "M'han arribat alguns esborranys de la futura llei de govern local on s'atorga plena capacitat per mancomunar els serveis en diferents fórmules". Unes fòrmules en les quals no hi tindria cabuda la institució tal i com s'entén actualment. Aquest futurible en el que desapareixerien els Consells és una opció interessant per Pardo. D'una banda, perquè s’entén que "suprimiria la despesa que fa el consell de 600.000 euros". "Fem al consell el mateix que un gos a missa", va dir. I de l'altra perquè la institució és "un òrgan polític amb una funció bàsica d'omplir la cadira i promocionar polítics amb un cost molt alt".I en aquest punt va tornar a sortir la figura omnipresent de Tarsici Balló: "El problema d'omplir la cadira ens ha portat a espectacles tan poc dignes com els viscuts fa uns dies en aquest ple".
Fonts: El Punt, Diari de Girona