Resum del ple de l’ajuntament de Girona del 14/07/09

>

Temes destacats

Un dels acords del ple de l’ajuntament va ser compensar l’entitat “Saba Aparcamientos Santa Caterina, S.L.”concessionaria de la construcció i explotació de l’aparcament soterrani de Santa Caterina per la quantitat de 841.430 € per les modificacions de les obres degudes.La regidora de Via Pública, Isabel Salamaña, va assenyalar que el projecte és fet per la Generalitat, i que un cop aprovat s'hi van introduir millores demanades pels veïns o que les troballes arqueològiques van obligar a fer. La compenzació es fara efectiva amb l’ampliació del termini concessional en 2,5 anys i l’actualització de la tarifa en 0.05 €.


L'Ajuntament de Girona i els propietaris del xalet Tarrús han arribat a un acord per posar fi al llarg litigi judicial que els ha enfrontat des del 2003. El conveni que van signar dilluns al vespre les parts comporta, per part del consistori, el pagament en metàl·lic d'1.142.401 euros, just la meitat de l'import que havia imposat el TSJC com a indemnització. L'altra meitat de la indemnització es compensarà reconeixent el dret a construir fins a 568 m² de superfície en aquesta finca. El consistori també haurà de satisfer 233.000 euros en interessos. El ple d'ahir va aprovar el conveni i la modificació del planejament. Pagans va voler enviar un avís perquè es resolgui la indefensió dels ajuntaments quan opten per protegir patrimoni urbanístic, com ha quedat demostrat en aquest cas

El segon tinent d'alcalde i portaveu d'ICV-EUiA, Joan Olòriz, reconeix que qualsevol acord era millor que mantenir el plet. Tot i això, reconeix: «No podem dir que és un bon acord, sinó el menys dolent», tenint en compte que evita pagar una part en metàl·lic del que es preveia en la sentència. Olòriz considera que malgrat que el litigi arrenca abans de l'entrada del tripartit «cal que demanem perdó» pel cost que acabarà suposant per a Girona.

S'aprova definitivament l'Ordenança Municipal de protecció, control i tinença d'animals


El Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, va explicar que l’ordenança no havia tingut cap al·legació de particulars, el que demostrava el conces suscitat per la normativa. També va destacar la col·laboració mitjançant reunions que s’havia tingut amb els botiguers del sector, els col·legis professionals de veterinaris i les associacions proteccionistes. En al seva intervenció també va recordar la campanya informativa que s’estava enllestint per informar a la població sobre l’ordenança.

El regidor va dir que un dels objectius de l’ordenança es la millora de la convivència entre els animals i les persones dins de la ciutat.