Un tren de Girona a Barcelona s´atura 40 minuts a Sant Celoni perquè un grup d´usuaris es neguen a ensenyar el bitllet



La mesura de pressió respon a la crida que van fer un grup d'usuaris per protestar per la pujada de preus i l'empitjorament del servei en aquesta línia

Un tren de la línia Girona-Barcelona ha estat més de 40 minuts aturat a Sant Celoni perquè un grup d'usuaris s'ha negat a ensenyar el bitllet com a mesura de protesta per l'encariment de les tarifes, l'empitjorament del servei i l'increment del temps de viatge a causa de les obres del TAV.

Una passatgera ha explicat a l'ACN que els passatgers del primer vagó s'han negat a ensenyar el bitllet i que el revisor ha aturat el tren i ha avisat els Mossos d'Esquadra per obligar els usuaris ja que 'en cas contrari és com si viatgessin sense bitllet i haurian de baixar del tren', han explicat des de Renfe.

Segons l'usuària, per megafonia han informat la resta dels vagons que el tren s'havia aturat perquè estaven esperant 'les forces de seguretat'. Al voltant de tres quarts de vuit i sense cap explicació el tren ha començat a circular i ha représ la marxa cap a Barcelona amb tres quarts d'hora de retard.

Des de Renfe han assegurat que el bitllet es demana als usuaris perquè hi ha inclosa l'assegurança per al passatger i per tant 'és obligatori portar-lo, per això', han dit. Ho han desvinculat de la pujada de tarifes 'perquè fa un mes que es van apujar' i respecte la modificació dels horaris per les obres del TAV han dit que 'no es pot fer altra cosa' i que 's'hi han vist obligats'.

La revelió dels usuaris respon a la crida que divendres ja van fer un grup d'usuaris d'aquesta línia que uneix Portbou, Figueres i Girona amb Barcelona per negar-se a ensenyar el bitllet en senyal de protesta per la pujada dels preus i la pèrdua de qualitat del servei, sobretot arran de les obres del TAV a Barcelona, que provoca horaris diferents, disminució del servei i trajectes que més durada que abans.

Font: Diari de Girona