Acció urgent: dues noves objectores de consciència empresonades a Israel


La Internacional de Resistents a la Guerra sol·licita l'enviament de cartes de suport


La Internacional de Resistents a la Guerra ha estat informada per la seva organització israeliana afiliada New Profile del nou empresonament de dues objectores de consciència. Raz Bad-David Varon i Maya Yechieli Wind es van presentar en el centre d'instrucció el 14 de gener de 2009 i van ser sentenciades a presó per negar-se a allistar-se. Ambdues van ser informades llavors que la presó de dones estava plena, i que es quedarien en el centre d'instrucció durant diversos dies. Van començar a complir la seva sentència el 19 de gener. Se suposa que seran posades en llibertat el 29 de gener.

Para Raz Bad-David Varon aquest és el quart empresonament, sense contar els 7 dies de confinament en la base. Raz Bad-David Varon va començar la seva primera detenció el 3 de novembre de 2008.

Per a Maya Yechieli Wind és la primera condemna de presó. Abans d'ingressar en la presó va preparar la següent declaració:

Al principi, com molts altres ciutadans israelians, no era capaç d'enfrontar-me o criticar les immorals accions militars israelianes. Em vaig donar compte que aquesta dificultat provenia del meu sentit d'identificació amb els soldats de la meva mateixa edat, amb els quals em podia relacionar. Avui, és precisament aquesta qüestió la que em duu a rebutjar el servei militar. No puc reconèixer la humanitat dels israelians o dels palestins. És a causa de el meu profund sentit de la responsabilitat i compromís amb les comunitat en la qual vaig créixer pel que em nego a reforçar aquest cicle de vessament de sang.

Ja no podem cridar al nostre exèrcit "Força de Defensa". Una força de Defensa no conquista terres d'altres pobles. Una força de defensa no ajuda a l'establiment d'assentaments en aquestes terres. Una força de defensa no permet als colons que llencin pedres als civils palestins, ni els nega l'accés a les seves terres i fonts de subsistència. Cap d'aquests actes és propi d'una força de defensa.

L'ocupació no té cap avantatge defensiu. Al contrari, l'absurda ocupació de milions de persones només condueix a la radicalització de les opinions, a l'odi i l'escalada de violència. La violència és un cicle que s'alimenta a si mateix. Aquest cicle no es detindrà fins que algú s'aixequi i rebutgi fermament participar en ell.

Això és el que estic fent avui.

Les meves opinions tenen relació també amb l'actual operació en Gaza. Una forma de violència no pugui detenir a una altra. Aquesta violència actual és el resultat de dècades d'ocupació dels territoris i de cèrcols sobre Gaza des de la "desconnexió". Lament les innecessàries morts tant de palestins com israelians.

No obstant això, hem triat de nou la guerra.

La Internacional de Resistents a la Guerra sol·licita l'enviament de cartes de suport a Raz Bad-David Varon i Maya Yechieli Wind:

Raz Bar-David Varon (Military ANEU 6000383)

Maya Yechieli Wind (Military ANEU 5984305)

Military Prison No 400

Military Postal Code 02477, IDF

Israel

Fax: +972-4-9579389.

La Internacional de Resistents a la Guerra sol·licita l'enviament de cartes de protesta a les autoritats israelianes i a les ambaixades israelianes de tot el món. Es pot enviar una carta electrònica al ministre de defensa israelià Ehud Barak en http://wri-irg.org/node/6540.

Per favor mana una còpia de la teva carta al Shministim (High School Sèniors), doncs sovint les cartes no són entrades als presos. Envia una còpia del correu a {shministim@gmail.com}.

La Internacional de Resistents a la Guerra exigeix la immediata posada en llibertat de les objectores de consciencia Raz Bad-David Varon, Maya Yechieli Wind, i de tots els altres objectors de consciència empresonats

Andreas Speck

Internacional de Resistents a la Guerra