CCOO diu que rebaixar les cotitzacions socials arruïnaria el sistema de pensions

Els sindicats critiquen les propostes per abaratir l'acomiadament i alerten que generen conflicte
El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va advertir ahir que una rebaixa de cinc punts en les cotitzacions a la Seguretat Social, com proposen algunes organitzacions empresarials, "arruïnaria el sistema de pensions".
Durant la seva participació en unes jornades parlamentàries organitzades per IU i ICV sobre la crisi econòmica, Toxo va assegurar que "una dinàmica de reducció d'ingressos" del sistema acabarà "per arrunïnar-lo del tot". "Si en aquest moment es rebaixen cinc punts a les cotitzacions, ja poden negociar molt els parlamentaris, que d'aquí a uns anys no tindrem un sistema públic de Seguretat Social", va alertar.
Segons la seva opinió, la rebaixa de les cotitzacions i la fallida del sistema portaria a la privatització dels fons de pensions. "Que ho preguntin als xilens i xilenes", va afirmar en referència al procés de privatització desenvolupat al país sud-americà. Així mateix, Toxo va subratllar que aquestes mesures "arruïnarien un sistema bàsic, que té imperfeccions i és millorable, però que cal".
En el mateix fòrum, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, va advertir que les propostes per abaratir l'acomiadament llançades per la patronal CEOE generarien un "greu conflicte", encara que va confiar que aquestes "veus no trobin eco en el Govern" perquè, segons va recordar, el president de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, ha negat la possibilitat d'aprovar polítiques que vagin en aquesta direcció.
Font: Diari de Girona