El senador Nuet pregunta al Govern sobre les mesures que pensa aplicar per a fer més efectiva la defensa dels animals

El senador, Joan Josep Nuet, adscrit al grup de l´Entesa Catalana de Progrés, registrarà al Senat dues preguntes sobre les mesures que pensa desenvolupar el Govern de l´Estat per a millorar la protecció i defensa dels animals.

Degut a l´anunci del Ministeri de Medi Ambient a la Federació d´Associacions Protectores i de Defensa dels Animals de la Comunitat de Madrid de què no tiraria endavant la llei de protecció animal que figurava al programa electoral del PSOE, el senador Nuet registrarà al Senat dues preguntes escrites dirigides al Govern en les que es demana quines són les mesures que pensa impulsar el Govern per a reformar el Codi Penal respecte a la protecció i defensa dels animals i per a harmonitzar i impulsar els diferents desenvolupaments normatius de les Comunitats Autònomes respecte a la protecció i defensa dels animals.

El PSOE també va comprometre´s en la seva campanya electoral en què modificaria els articles del Codi Penal referits al maltractament animal per a facilitar l´execució de les sentències i el compliment de les condemnes. L´article 337 del Codi Penal contempla penes de presó de tres mesos a un any per als que maltractin amb acarnissament a animals domèstics causant-lis la mort o lesions greus. La realitat és que l´acarnissament és un concepte difícil de provar, així que es produeixen moltes sentències judicials que ignoren aquesta causa.

A l´actualitat, les multes per maltractament a animals o abandonament oscil•len entre els 3.000 i els 150.000 euros, així que, segons el senador Nuet, “són necessàries mesures que harmonitzin a l´alça aquestes quanties.”