Girona viurà una manifestació per exigir solucions a la crisi

Els sindicats UGT i CCOO a Girona s'han posat d'acord per convocar una manifestació oberta a tota la socitat gironina per exigir solucions davant la crisi. Se celebrarà el 10 de març a la tarda i esperen que s'hi sumin entitats socials i, fins i tot, empresaris. Tot i admetre que s'estan prenent mesures, asseguren que no acaben d'arribar als treballadors i petites empreses, que són els més afectats per la situació econòmica.
La manifestació començarà a dos quarts de set de la tarda després d'una assemblea de delegats de la UGT i CCOO que se celebrarà a l'auditori de la Mercè de Girona, on els sindicats esperen reunir 500 persones.
Ambdues organitzacions han consensuat un document amb vint mesures per fer front a la crisi. "Volem dir que ja n'hi ha prou, que calen mesures més urgents i més directes", va assegurar la secretària general de la UGT Dolors Bassa.
Entre aquestes hi ha l'exigència d'un pla de rescat per a la indústria i programes de suport a sectors amb crisi com el paperer, el de components d'automoció, el tèxtil o els serveis.

Control dels acomiadaments
El secretari general de Comissions Obreres, Bartomeu Compte va exigir que la Insepecció de Treball o el SOC facin un control estricte de l'allau d'acomiadaments individuals, ja que "molts amaguen expedients de regulació d'ocupació encoberts".
Font: Diari de Girona