Comunicat davant la vaga d'educació pública

Davant la convocatòria de vaga a l’educació pública el 19 de març:

Lamentem que la distància entre els representants del professorat i el conseller, que els darrers mesos s’ha anat engrandint, hagi comportat una nova convocatòria de vaga a l’educació pública.
Compartim els motius dels convocants de la vaga pel que fa a la insatisfacció respecte de la LEC (Llei Catalana d’Educació) que s’allunya dels principis i plantejaments del Pacte Nacional per a l’Educació que l’havien d’inspirar.

Entenem que el conseller ha d’invertir tots els seus esforços en assolir una llei d’educació catalana i progressista que afronti de debò els reptes educatius de la societat actual. Per això no entenem que el conseller s’entesti en fer propostes al marge de la LEC o avançar-ne d’altres abans de la seva aprovació. Amb aquesta actitud el conseller està desorientant i desnaturalitzant el necessari debat de la llei.

Considerem que la situació creada ben poc ajuda a un debat parlamentari seré sobre la LEC, i que a més de cercar el consens parlamentari, cal cercar també el consens social i la complicitat de la comunitat educativa. Des de ICV-EUiA estem fent tots els esforços de negociació que estan a les nostres mans, per a que responsablement en surti una llei bona per Catalunya que reculli els principis de Sistema Públic d’Educació, i que faci clarament possible l’equitat i la cohesió social i la qualitat en l’educació.