Girona prepara un reglament perquè els estacionaments de concessió millorin els seus serveis als clients d'acord amb els preus

L'Ajuntament de Girona obligarà els serveis d'aparcaments en concessió a permetre els pagaments amb targeta de crèdit. El consistori està redactant un reglament perquè els estacionaments millorin els seus serveis al client si volen apujar els preus. La decisió es va prendre en el moment que algun dels concessionaris va decidir demanar un augment dels seus preus. A més, el consistori encarregarà una auditoria per saber si les empreses dels estacionaments "tenen un marge de benefici que encara permet fer millores"
Segons va explicar el tinent d'alcalde, Joan Olóriz (ICV-EUiA), tot el procediment s'ha obert arran de de la petició de l'autorització de revisar la tarifa sol·licitada per l'empresa Saba que tenia la intenció d'equiparar-la a altres aparcaments pròxims. El regidor va explicar que per poder-la aprovar es va decidir emprendre una actuacio "a dos nivells". En aquest sentit, primer es farà "l'auditoria a tots els pàrquings de la ciutat, per saber si el marge de beneficis explica que el tipus de tarifes sigui l'adequat i si el mateix marge és el correcte".
Per altra part, en segon lloc va avisar que amb "un màxim d'un mes i mig o dos mesos" s'haurà redactat un reglament que "ha d'assegurar una certa homogeneïtat en els serveis" de tots els estacionaments de Girona. Entre altres aspectes, Olóriz va comentar que "poder pagar amb la targeta, serà obligatori". Olóriz va afirmar que "sense aquesta intervenció i sense saber l'estat de la qüestió, hi ha grups que no hauríem estar d'acord perquè així es donen garanties majors sobre els estacionaments de la ciutat".
L'Ajuntament de Girona ha autoritzat l'increment de les tarifes dels dos estacionaments de l'empresa Saba. L'estacionament de Santa Caterina tindrà un preu de 2,02 euros per hora i 0,033670 euros per minut, mentre que l'estacionament de la plaça Berenguer Carnicer tindrà un preu de 1,95 euros a l'hora i de 0,0325 euros per minut.
Font: Diari de Girona