El cas de la cambrera embarassada a qui els seus amos pretenien, suposadament, fer avortar si volia conservar el seu lloc de feina arribarà finalment a judici. El responsable del jutjat d'instrucció número quatre de Girona ha reobert la causa, que una denúncia de la UGT va desencadenar fa uns dos anys i que en un principi es va arxivar. Segons informava ahir Cadena Ser, el jutge hauria reconegut que arxivar la denúncia va ser un error desencadenat per una mala interpretació de l'escrit d'acusacions de fiscalia. El sindicat UGT, que va recolzar i assessorar la treballadora i li van recomanar procedir per la via penal, també va recórrer el sobreseïment del cas i definitivament la denúncia tirarà endavant i es celebrarà el procés, va explicar ahir la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa.
La denúncia del cas la va presentar el sindicat a principis de 2007. Però segons fonts judicials consultades pels informatius radiofònics, el jutge hauria reconegut que no va entendre el primer escrit que va presentar la fiscalia on es demanava que s'arxivés la causa oberta contra els propietaris del local però que es mantingués la imputació contra l'encarregat del restaurant. O sigui, el fiscal entenia que els amos del restaurant no estaven al cas de la suposada coacció, ja que aquesta l'hauria inflingit el treballador al capdavant del local. Però tot plegat va portar a considerar que el fiscal no acusava ningú i per tant el jutge va arxicar el cas.
L'Audiència Provincial també s'ha pronunciat a favor de què es celebri el procés contra l'únic imputat, que amb tota probabilitat serà acusat d'un delicte de coaccions que pot comportar fins a tres anys de presó. La principal prova en contra seu és el testimoni d'un altre treballador del local, que assegura que va sentir l'encarregat del local quan deia a la noia que o avortava -estava embarassada de més de tres mesos- o no li renovarien el contracte de treball.
No va claudicar
La noia, però, va decidir tirar endavant el seu embaràs i va abandonar la feina. Tot seguit va posar el cas en coneixement del sindicat, que li va donar suport legal en veure la determinació de la jove per portar el cas als tribunals. Segons va informar en aquell moment la UGT, havien registrat com a mínim sis casos de les mateixes característiques, però cinc de les noies havien desistit de denunciar. El més freqüent en casos de conflicte és que el treballador i l'empresa pactin una indemnització de sotamà per evitar que l'empleat emprengui cap mena de procés legal. Però tot apunta que aquest no serà, ara per ara, el cas.
Font: Diari de Girona