ICV-EUiA aposta per revisar a l'alça les polítiques socials de la Generalitat

La coalició ICV-EUiA pressiona perquè la imminent revisió del pacte tripartit no regategi recursos per ampliar polítiques i ajudes socials que emparin la gent més afectada per la crisi econòmica.
Malgrat les moltes incerteses pressupostàries que, a més de polítiques, projecta el finançament autonòmic que la Generalitat segueix negociant sense èxit amb el Govern central, la coalició aposta per reforçar les politiques socials.

Donar empara a més famílies
ICV-EUiA proposa ampliar les partides per a beques menjador "tenint en compte que la situació de crisi econòmica farà que moltes més famílies compleixin els requisits" per a aquestes ajudes. De la mateixa manera, insta a ampliar el Pla Integral de la Renda Mínima d'Inserció, popularment conegut per les sigles PIRMI.
La coalició calcula que si actualment 13.940 famílies es beneficien de les ajudes del PIRMI, a finals del 2009 la xifra s'haurà incrementat en 6.000 unitats familiars més.
ICV-EUiA vol que els nous beneficiaris puguin ser fins a 9.000, per la via d'apujar el límit d'ingressos personals que donen dret al PIRMI, que ara és de 4.800 euros anuals, fins a 7.488. L'objectiu és emparar "les persones que estiguin per sota del salari mínim interprofessional".
La tercera mesura que ICV-EUiA quantifica en "centenars de milions" més que el Govern hauria de pressupostar és una "prestació bàsica de 600 euros durant sis mesos de formació" per a les persones en atur que no rebin un subsidi de desocupació.

Resposta clara a la crisi
En funció de l'augment de l'atur i del nombre de persones que en els pròxims mesos el Govern calcula que aniran esgotant el seu dret a prestació per desocupació, això garantiria una renda mínima que l'allargui mig any.
Per tal de "revisar el pacte d'Entesa per prioritzar actuacions", ICV busca que ningú quedi desemparat, sobretot en barris metropolitans amb risc d'exclosió social. I així, segons fonts d'ICV-EUiA, "visualitzar que el Govern dóna respostes clares a la crisi" i assegurar que el nou finançament anirà "a polítiques socials i no a reduir el dèficit públic".