El diputat Joan Herrera proposa una subcomissió sobre protecció animal en el congrés



El en el Congrés, Joan Herrera, ha presentat en la Cambra baixa una proposta per a crear una subcomissió sobre la protecció dels animals dins de la Comissió de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

La iniciativa ha estat impulsada des de l'Associació Animalista Libera!, després d'anunciar el Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí el passat 23 de gener a la Federació d'Associacions Protectores i de Defensa Animal de la Comunitat de Madrid (Fapam) la seva negativa a elaborar una llei marc estatal de protecció animal.

El departament dirigit per Elena Espinosa va argumentar llavors que les lleis de protecció animal són de competència autonòmica i que, per tal motiu, no podia redactar-se una llei d'àmbit estatal per a la protecció dels animals de companyia.

Davant aquesta negativa, Herrera ha proposat crear aquesta subcomissió per a estudiar una regulació que harmonitzi les lleis sobre protecció dels animals.

Per altra banda, l'Associació Animalista Libera! s'ha compromès a redactar una proposta de llei perquè sigui proposada a totes les comunitats autònomes i assolir així una homogeneïtzació.

Herrera va lamentar en un comunicat que a Espanya "se segueixin permetent veritables atrocitats amb els animals de companyia, el que, sens dubte, es tracta d'una assignatura pendent per part del Govern".

La subcomissió, segons Herrera, estudiaria una reforma del Codi Penal, una regulació que harmonitzi les lleis sobre protecció dels animals, la creació d'un Consell Estatal Assessor de Protecció dels Animals i del Defensor de l'Animal, i l'adequació de la legislació espanyola al Projecte Gran Simi.