Memòria del Centre Jove de Salut 2008

El Tinent d'Alcalde de Polítiques Socials i Cooperació Joan Olòriz amb va presentar la memòria del Centre Jove de Salut junt amb la seva directora.

El Centre Jove de Salut com a objectius fonamental te promoure la salut i prevenir les conductes del risc entre els joves mitjançant intervencions educatives, orientatives i assistencials.

Joan Olòriz ha ressaltat la consolidació del centre i la seva implicació en xarxa amb altres agents de salut i educació. També ha explicat que el problema de les conductes de risc no és que es parli massa del tema, sinó la mala informació o la seva descontextualització.

La consolidació d’aquest centre com a referent per als joves en matèria de sexualitat te ha veure amb la seva gratuïtat i el respecta a l’anonimat dels usuaris..

Algunes de les dades donades en la presentació de la memòria 2008 del centre son:

· S’ha ates en consulta a 1174 joves

· Si separem les visites per sexe tenim 1007 noies, 81 nois i 108 parelles

· Per tipus d’atenció donada podem dividir les consultes entre un 26% d’atencions ginecològiques i un 74% en atencions psicològiques.

· Els usuaris han conegut el centre a partir de la informació d’amics (23%), tallers formatius (18%) i professionals de salut i socials (20%) principalment.

· La nova web del centre a arribat a dia d’avui a les 981 visites.

· S’han ates 26 famílies.

· S’ha valorat com molt positiva la col·laboració amb l’Associació Comunitària Antisida (ACAS) sobretot en el projecta pilot de realitzacions de proves rapides del VIH/SIDA


Joan Olòriz no ha volgut acabar sense felicitar i agrair la feina feta per l’equip de treballadores del centre.