Girona renova el conveni per prevenir el consum d´alcohol entre els menors



L'Ajuntament de Girona i la Federación Española de Bebidas Espirituosas (FEBE) van renovar per dos anys el conveni de col·laboració per promoure la responsabilitat en el consum de begudes alcohòliques que ambdues entitats van signar el desembre de 2004.

En l’acte de signatura van participar el director executiu de FEBE, Jaime Gil Robles, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans i el regidor de l’àrea de polítiques socials, des d’on s’ha gestionat l’acord, Joan Olòriz.

L’acord recull quatre aspectes que es desenvoluparan de forma prioritària:

1-Desenvolupament d’un Pla Municipal d’Oci Nocturn per fomentar la responsabilitat i la moderació en el consum

Ø Promoció del conductor alternatiu mitjançant el programa Los Noc-turnos

Ø Foment d’un oci de qualitat mitjançant el programa Tú Sirves, Tú Decides, dirigit als professionals de l’hostaleria

2-La prevenció del consum de begudes alcohòliques en menors d’edat a través de l’Oferta Educativa que imparteix la Fundació Alcohol y Sociedad.

3-Vigilància i control dels missatges publicitaris.

4-Persecució i control del frau al consumidor.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va assenyalar que "eradicar el consum indegut d'alcohol és un fenomen molt complex que requereix la implicació de diversos agents socials". En aquest sentit va puntualitzar que "des de l'Ajuntament farem tot allò que estigui al nostre abast per acabar amb els problemes socials derivats del consum indegut d'alcohol".

El director executiu de FEBE, Jaime Gil Robles, va explicar que "som els primers interessats que els nostres productes es consumeixin de forma sensata i responsable". Va afegir que "treballem per implementar accions que fomentin actituds responsables respecte al consum d'alcohol entre la població adulta i programes educatius de prevenció del consum dels menors". Gil Robles també va destacar que Girona va ser el primer ajuntament amb qui van signar un conveni d’aquestes característiques.