La coalició ICV-EUiA afirma que comparteix els motius de la vaga convocada contra la LEC



La diputada Dolors Camats manifesta que les decisions que pren el conseller Maragall “han de ser consensuades amb els sectors afectats de la comunitat educativa”

La portaveu al Parlament, Dolors Camats, ha manifestat que la coalició “comparteix” i “dóna suport” a la vaga convocada pels sindicats contra la futura Llei d’Educació de Catalunya. En relació amb la proposta de modificació del calendari escolar que va fer la conselleria d’Educació, Camats ha remarcat que “la funció del conseller ha de ser la de prendre decisions, però aquestes han de ser consensuades amb els sectors afectats de la comunitat educativa”.

En el marc de la seva intervenció, Camats també ha destacat que és convenient valorar propostes com la del calendari escolar, la regulació del batxillerat nocturn i els espais de benvinguda, però ha remarcat que “no es poden anunciar si no s’han treballat amb la comunitat educativa”, ja que el seu debat “es vicia i passa a ser públic”.

Pel que fa a la LEC i a les protestes dels sindicats, Camats ha explicat que la LEC “no pot néixer amb el consens només polític sinó que ha de tenir el consens de la comunitat educativa”. “Per això no vam votar la llei en el Govern i en aquest sentit aniran les nostres esmenes”, ha afegit la portaveu.

En referència a la reunió celebrada ahir per 1.500 empresaris relacionats amb el metall en el Palau de Congressos, Camats ha indicat que “no serveixen les mesures antigues que sentíem ahir en el Palau de Congressos com baixar els impostos i flexibilitzar el mercat laboral. Aquestes poden ser mesures puntuals per una empresa però no en general”.

En aquest sentit la portaveu en el Parlament de Catalunya ha recalcat que cal “recolzar mesures de caràcter social que han d’anar més enllà de l’atur perquè ens trobem persones que estan a l’atur i que aquesta situació pot anar més enllà d’aquests terminis”.