Romeva: "Avui hem tornat a marcar un gol a l'homofòbia"



El candidat d'ICV-EUiA a les europees participa en un partit de futbol amb les panteres grogues en el Dia Internacional contra l'homofòbia

El candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a les eleccions europees del 7 de juny, Raül Romeva, ha jugat avui un partit de futbol amb les panteres grogues en el Dia Internacional contra l'homofòbia. "Avui hem tornat a marcar un gol a l'homofòbia", ha assegurat Romeva abans de començar el partit, que s'ha jugat aquest matí al camp del C.E. Europa.

Romeva ha recordat que a Europa encara hi ha molta homofòbia i ha assenyalat països com Polònia i Rússia on els homosexuals pateixen persecucions i on els casos d'atacs fins i tot mortals són massa freqüents. El candidat ecosocialista ha qualificat de "molt greu" la situació dels homosexuals a Rússia on ahir la policia va carregar violentament en una manifestació de protesta gay a Moscou. "L'alcalde de Moscou [Yuri Luzhkov], que ha qualificat l'homosexualitat de satànica, és l'exemple de l'anormalitat amb què malauradament encara avui dia han de viure la seva sexualitat molts europeus".

"L'homofòbia és una xacra social i una autèntica vergonya", ha dit Romeva, que ha estat especialment crític amb les actituds homòfobes en el món de l'esport, sobretot en el futbol: "És lamentable el llenguatge sexista i homòfob que hi ha en molts esports, concretament en el futbol, i les actituds marcadament homòfobes que habitualment es viuen en els estadis de futbol".

Per a Romeva, la lluita contra l'homofòbia és una raó més per anar a votar el 7 de juny a les eleccions europees perquè "està en joc quina Europa es construeix, o bé des de l'esquerra o bé des de la dreta de Berlusconi i dels germans Kaczynski, altament nocius pels drets dels homosexuals".

El Dia Internacional contra l'homofòbia se celebra el 17 de maig perquè va ser un 17 de maig que l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat del llistat de malalties mentals.

El C.E. Panteres Grogues és un club esportiu que incorpora en els seus objectius, la pràctica de l´esport partint de principis no discriminatoris de cap tipus, fent esment especial en l'orientació sexual.

Font foto: ExtraEsport / Panteres Grogues