Montse Escutia, candidata gironina d'ICV-EUiA a les eleccions europees


Montse Escutia ocuparà el lloc número 5 a la candidatura d’ICV-EUiA a Catalunya. La candidata remarca la necessitat d’explicar la importància d’Europa així com de la utilitat del Parlament Europeu per impulsar polítiques d’esquerres i ecologistes.

Lluís Postigo, portaveu d’ICV a les comarques gironines, i Joan Salmeron, representant EUiA, han presentat avui en roda de premsa Montse Escutia com la candidata gironina a les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny. Postigo ha explicat que la coalició farà una campanya a peu de carrer molt centrada en la crisi, mentre Salmeron ha destacat la necessitat de candidats que impulsin polítiques d’esquerres des del Parlament Europeu per aturar iniciatives com la directiva de les 65 hores o protegir les festes del foc.

La candidata gironina, qui ha servit d’exemple del perfil de la candidatura de la coalició, gent compromesa amb la política del dia a dia i que veuen en el parlament un lloc més per lluitar per polítiques progressistes i no un cementiri d’elefants, ha explicat que farà un esforç pedagògic per transmetre la importància del Parlament Europeu en el viure diari de la gent, així com la incidència de les directives que emanen de la institució, com per exemple la seguretat tòxica dels productes neteja vidres o l’etiquetatge dels béns alimenticis.

Escutia també ha remarcat la necessitat d’una majoria d’esquerres per poder girar les polítiques del bloc de dretes majoritari en l’actual parlament. La coalició vol treballar per a una Europa on les prioritats siguin els drets socials, la recerca de societats més sostenibles i amb una veritable aposta per les energies renovables, una política agrària ecològica i la promoció del consum responsable, entre altres objectius.

Montse Escutia és enginyera agrònoma especialitzada en Gestió del Medi Ambient i Agricultura Ecològica. Així mateix, és coordinadora del Departament Tècnic i de Formació de l'ONG Vida Sana, entitat declarada d'utilitat pública que es dedica al foment de l'agricultura ecològica i el consum responsable i organitazadora de la fira estatal Biocultura. Escutia coordina el Màster d'Agricultura Biològica de la Universitat de Barcelona. I és membre del consell de redacció de l'edició en castellà de la revista The Ecologist. Forma part de la Comissió Permanent d’ICV Girona des de la darrera Assemblea i del grup d'Entesa per Castelló i Empuriabrava, que es va presentar per primer cop a les eleccions municipals del 2007 al municipi de Castelló d'Empúries. Actualment està l'equip de govern i és Tinent d'Alcalde de l'Àrea de Polítiques Ambientals, Sostenibilitat i Participació que implica responsabilitats en medi ambient, agricultura, habitatge i participació ciutadana.