Roda de premsa del projecte Pol•len


Avui divendres, a la facultat d’educació de la UdG, s’ha fet la roda de premsa del projecte “Pol·len”.

En primer lloc a parlat en Toni Riu, director d’estratègia de P.A.U. Education, la empresa vinculada aquest projecta. El Sr. Riu ha explicat que aquest projecte d’àmbit europeu, vol potenciar la difusió de la ciència. La seva difusió s’està fent en 12 ciutats europees de les quals Girona es una d’elles. En Riu ha explicat que el projecte te 3 anys de durada i la seva filosofia es potenciar la ciència dins del món de l’ensenyança mitjan tallers d’experimentació o com textualment ha dit “les mans dins de la massa” . El Sr. Rius a recordat que la participació ha passat dels 750 de l’anterior any al miler d’aquest any, i ha agraït l’esforç fet per la regidoria d’educació de l’ajuntament de Girona. També ha recordat que els fruits materials dels tallers passaran a conformar una exposició que anirà a un dels centres cívics de la ciutat.

La Sra. Marta Carlos, del serveis territorials del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, ha ressaltat la virtut del projecta al lligar ciència i experimentació al territori. També a volgut donar importància al elevat numero d’aules d’infantil i cicle inicial que han participat, un total de 28 aules de diferents centres de Girona.

Per la seva banda la regidora d’educació, Nuri Terés, ha mostrat l’orgull com ha ciutat receptora d’aquest projecte, i com aquest encaixa en el impuls de la seva area de mantenir Girona com a ciutat educadora. També ha volgut remarcar la importància de la col·laboració entre les diverses institucions i la importància d’ensenyar valors amb el servei a la comunitat.

Per últim ha tancat la roda la Sra. Montserrat Calbo, Vicedegana de la facultat d’educació i psicologia de la UdG, que ha fet una reflexió de com projectes com aquest ensenyen als alumnes a estimar el món.