CV-EUiA reclama al Departament d' Educació que resolgui les necessitats d'espai pel proper curs 2009-2010

El grup parlamentari d'ICV-EUiA, a través del diputat gironí, Lluis Postigo, ha instat al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya a que impulsi definitivament la construcció del nou CEIP a la població de Sils, i a que resolgui les necessitats d'espai per al curs vinent.
La construcció de la nova escola era un compromís del Departament i alleugeria els problemes de saturació que pateix la única escola existent al municipi, el CEIP Jacint Verdaguer, que actualment suporta en alguns cursos fins el triple d'alumnes.

Segons un comunicat que l'AMPA del CEIP de Sils va publicar a finals d'abril, tot estava enllestit perquè el centre entrés en funcionament el curs 2009-2010: els terrenys, la direcció del nou centre, l'equip de professorat, s'havia presentat el nou projecte que s'iniciava amb una línia de P-3, una de P-4 i una de P-5, s'havien generat expectatives al municipi i molts pares i mares estaven engrescats amb la nova escola, inclús alguns del CEIP Jacint Verdaguer havien decidit traslladar els seus nens i nenes de P-4 i P-5 a la nova escola. És per aquest motiu que la notícia per part de la Conselleria d'Ensenyament anunciant la retirada del projecte de construcció a finals del mes passat al·legant falta de pressupost per la crisi econòmica, va agafar per sorpresa als silencs i silenques que titllen aquesta decisió de vergonyosa, escandalosa i d'enganyifa per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Les explicacions donades pel Director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, en l'assemblea celebrada ahir no van convèncer als més de 150 assistents que es van concentrar al Centre Cultural La Laguna de Sils, que assistien amb l'esperança que la Conselleria hagués rectificat en la seva decisió i finalment el centre es construís. Otero va tornar a al·legar qüestions econòmiques i de manca d'alumnat a l'hora d'argumentar la decisió de no construir la nova escola.

El grup Municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sils, amb el regidor Albert Miralles al capdavant, coincideix plenament amb les revindicacions i demandes dels pares i mares de l'AMPA i ha treballat des dels inicis per a que l'Ajuntament aconsegueixi tirar endavant el projecte.

En la mateixa línia, el diputat gironí ha transmès al Departament d'Educació el malestar dels pares i mares del Sils per la decisió de no construir la nova escola i ha demanat que es compleixin el compromisos adquirits, complint així amb una vella reivindicació del municipi.