La ILP contra els transgènics no prosperarà per l’oposició de CiU, PSC i PP



Els grups parlamentaris de CiU, PSC i PPC han presentat esmenes a la totalitat a la proposició de llei que vol prohibir el cultiu de productes agrícoles modificats genèticament, els transgènics, que es votarà a causa de la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per la plataforma Som lo que sembrem. Aquestes esmenes impediran que prosperi la iniciativa, que va ser admesa a tràmit ahir per la Mesa del Parlament, tot i el suport d’ICV-EUiA i ERC.

El PSC ha decidit presentar una esmena a la totalitat pròpia davant de les diferències de criteri que mantenen amb els seus socis sobre aquesta qüestió. De fet, aquest tema no està inclós en el pacte d’Entesa, de manera que cada formació manté el seu criteri sense que hi hagi necessitat de buscar el consens del tripartit.

L'objectiu de la iniciativa de Som lo que sembrem és prohibir el cultiu de productes modificats genèticament. Un dels articles declara Catalunya com a zona lliure de transgènics. També es demana un etiquetatge clar dels aliments que, en el seu procés de producció, utilitzen els transgènics i els que no. La iniciativa també reclama una moratòria al desenvolupament de transgènics a Catalunya i la investigació dels seus efectes.