Artteràpia: un pont de diàleg entre l'art i la salut

Ahir divendres van ser inaugurades les Jornades d'Artteràpia, que es celebraran al Centre Cultural la Mercè fins el proper 29 de maig. En l'acte d'inauguració va participar la regidora d'Educació, Núria Terés, la regidora de cultura M. Lluisa Faxeda, el comissari de l'exposició, Miquel Izuel i Albert Nogué en representació de l'Institut d'Assistència Sanitària. Aquestes jornades són fruit del treball acurat i l'entusiasme d'usuaris de salut mental i professionals de camps com l'Artteràpia, l'Art i la Salut, com és el cas de la Núria Terés, que compagina les seves tasques com a regidora amb la d'educadora a l'hospital de dia de Santa Caterina.

L'Artteràpia és un abordatge psicoterapèutic basat en la capacitat de convocar i desenvolupar les capacitats de creació que cada persona poseeix. Per això treballa integralment amb la persona i no solament amb els seus símptomes o dificultats. L'Arteràpia es desenvolupa en diferents camps com el de la salut mental però també en la cura de la saluten diferents formes, com l'oncologia, la fibromialgia, etc. Així mateix intervé en l'educació, les addicions, la immigració i la integració social, la violència i la violència de gènere, etc. sense descuidar l'enorme camp de desenvolupament del potencial humà i de la creativitat.

Durant les jornades es proposan diversos itineraris: una exposició de treballs artístics d'usuaris de diversos dispositius de salut mental, Cinefòrum, Tallers de dansa, de veu, perfomances, tallers d'Artteràpia i de Parelles Artístiques. Podeu veure la programació de les jornades clickant aquí.