Inaugurada la Plaça Sebastià Salellas al barri de Vila-Roja

Dins els actes organitzats per la Comissió per la creació de la Fundació Sebastià Salellas, i coincidint amb el 1r. aniversari de la mort de l'advocat gironí, ahir va tenir lloc l'acte d'inauguració de la Pl. Sebastià Salellas, al costat del CAP de Vila-Roja. Familiars, amics i representants polítics, entre ells Joan Olóriz i Núria Terés, regidors del Grup Municipal d'ICV-EUiA, van voler ser-hi presents per recordar i retre homenatge a la figura de Salellas.

Sebastià Salellas fou un conegut i popular advocat que va portar, entre altres casos, la defensa de molts dels independentistes detinguts en l’operació Garzón del 1992 i va ser també l’advocat que va representar, arran d’aquest cas, els que finalment van arribar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg per denunciar les tortures que havien rebut; un judici que va guanyar, ja que va aconseguir que l’Estat espanyol fos condemnat per primera vegada per aquest motiu. També va ser el defensor d’Antoni Guirado, un dels condemnats pel segrest de Maria Àngels Feliu, i dels quatre imputats de l’anomenat "comando Dixan". Més recentment, juntament amb el seu fill Benet, van assistir els acusats per la crema de fotos del rei a Girona. Salellas, de profundes conviccions marxistes, i d’arrels cristianes, havia anat evolucionant el seu pensament fins a posicions clarament independentistes i ha estat un destacat defensor dels drets humans i dels moviments socials alternatius. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Salellas havia aconseguit una gran notorietat pública, especialment a Girona, ja que en la seva dilatada trajectòria professional havia intervingut en nombrosos casos de gran impacte mediàtic en defensa dels col·lectius més desafavorits. També va ser Regidor de Serveis Socials a l'Ajuntament de Girona en la primera legislatura i regidor dels barris del sector est de Girona, on des d'ahir una Plaça porta el seu nom.
L'acte d'inauguració de la Plaça Sebastià Salellas és el primer acte del Primer Memorial organitzat amb motiu del 1r. aniversari de la seva mort i que comptarà durant una setmana amb diferents activitats. Podeu descarregar el programa complet aquí.