ICV-EUiA lamenta que la dreta europea hagi impedit votar un informe relatiu a la seguretat i la salut de les dones treballadores

Raül Romeva ha recordat que aquest fet posa en evidencia la necessitat que la dreta més conservadora perdi la majoria al Parlament Europeu

L’eurodiputat per ICV-EUiA i candidat a la reelecció a les properes eleccions europees del mes de juny, Raül Romeva, ha lamentat avui que la dreta conservadora europea hagi impedit votar un informe relatiu la seguretat i la salut en el treball de les dones treballadores embarassades, que acaben de donar a llum, o que estiguin en fase de donar el pit. En aquest sentit, Romeva ha destacat que “es tracta d'una trista conseqüència del fet que en aquests moments, la dreta més conservadora es troba en clara majoria a l'Eurocambra”.

Aquest informe, que va ser adoptat per majoria a la Comissió de Drets de les Dones (FEMM), incorporava mesures com l'ampliació del permís de maternitat, la implicació dels pares en la responsabilitat en tot el procés pospart, la millora de garanties per les dones embarassades pel que fa a les condicions del seu lloc de treball o mesures per impedir la discriminació per part dels empleadors. En aquest sentit, l’eurodiputat ecoscocialista ha recordat que es tracta de mesures que “s'haurien pogut ampliar si durant la votació hagués prosperat, per exemple, la meva esmena relativa a ampliar el permís de maternitat fins les 24 setmanes” .

Després que la dreta europea hagi frenat la votació de l’informe, el candidat a la reelecció a les properes eleccions europees ha declarat que “és cada cop més evident que en l'agenda de la dreta conservadora europea no hi ha espai per a polítiques d'ajuda a les dones treballadores que estiguin embarassades, hagin parit o estiguin en fase de donar el pit. I això inclou al PPE, ALDE i altres reductes de les dretes europees que, de manera conjunta, conformen la majoria a l’Eurocambra”.