El tramvia s'incorpora al Pla Director de l'Àrea Urbana de Girona


Ahir dimarts es va aprovar en el Ple de l'Ajuntament de Girona les al·legacions que el consistori de Girona ha presentat pel Pla Director de l'Àrea Urbana de Girona, amb els vots a favor dels membres de l'equip del Govern (PSC, ICV-EUiA, ERC). El grup de CIU va votar en contra i el PP es va abstenir. CIU també va aprofitar el ple d'ahir per presentar una moció on demanaven la retirada del Pla Director, al·legant més qüestions de formes que no pas de continguts, moció a la qual es va sumar el grup municipal del PP.

ICV-EUiA es mostra satisfet per les al·legacions que l'equip del govern ha aconseguit consensuar, especialment per la incorporació del tramvia en el Pla Director, una antiga reveindicació del nostre grup que, després de molts anys, comença poc a poc a visualitzar-se com una realitat a mig-llarg termini. Enric Pardo, regidor de Medi Ambient, en representació del nostre grup municipal va expressar la seva satisfacció per l'acord adoptat i va lamentar que en un tema tan important com és la planificació de la nostra ciutat durant els propers 25 anys, els grups de CIU i PP no es sumessin a l'acord.

Altres qüestions destacables que incorporen les al·legacions realitzades al PDU de Girona per l'Ajuntament són la previsió respecte a necessitats de consum d'aigua, residus i eficiència energètica per garantir la sostenibilitat dels creixements futurs, que s'estimen en 62.800 habitants.

El Pla Director Urbanístic de Girona, eina prevista per la llei per ordenar i planificar els creixements en determinades àrees, va ser aprovat inicialment per la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, amb el vot favorable de CIU, el passat desembre del 2008. L'expedient va estar sotmès a informació pública fins el 15 d'abril, periode durant el qual qualsevol entitat o persona física o jurídica, podia presentar al·legacions. Va ser el cas d'ICV-EUiA que, com a formació política, va presentar escrit d'al·legacions el passat mes d'abril(per veure al·legacions presentades per ICV-EUiA clicka aquí ). El termini pels ens locals (ajuntaments i consells comarcals) s'allargava un mes més i, per tant, finalitza el 15 de maig. A part de l'Ajuntament de Girona, els 14 municipis que conformen l'Àrea Urbana de Girona estan presentant al·legacions a través dels seus Ajuntaments.