PREOCUPANT

El jutjat deixa en llibertat els sis "skins" arrestats per baralles i aldarulls a Girona

La policia dicta una ordre de cerca i captura per localitzar el noi que té una condemna anterior pendent

El busquen. Fonts penitenciàries van confirmar ahir que hi ha una ordre per localitzar Iban Noel L.L.
MARC ROVIRA
Tots al carrer. Així ho ha decidit la jutgessa del Jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Girona en relació amb la mitja dotzena de joves d'estètica skinhead que van ser detinguts el passat cap de setmana per causar diversos aldarulls violents i per apallissar tres homes amb qui es van creuar mentre estaven de gresca pels carrers de Girona. Ni tan sols el fet que un dels caps rapats (Iban Noel L.L. veí de Girona de 23 anys d'edat) aprofités un permís penitenciari per, suposadament, tornar a mantenir conductes violentes ha estat motiu suficient perquè la jutgessa titular del cas valorés la seva perillositat i decidís revocar la seva sortida en llibertat. El fiscal ja ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió judicial i ha presentat recurs perquè almenys quatre dels detinguts -entre aquests el condemnat que gaudia de permís- siguin tancats entre reixes.
La resolució que aclaria en quina situació quedaven els detinguts no va transcendir fins ahir al matí però havia estat dijous a la nit quan la jutgessa ja va notificar a cinc dels sis encausats que quedaven en llibertat amb càrrecs. Només va decidir allargar la detenció d'un membre del grup, Mario VR de 19 anys i veí de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), però també aquest va quedar finalment en llibertat només unes hores més tard.
El jutjat número 4 portava tota la setmana treballant en el cas dels skinheads. La matinada de diumenge els Mossos d'Esquadra van practicar vuit detencions (dos encara no han complert 18 anys i per tant tramita el seu cas la Fiscalia de Menors) i dilluns els van posar a disposició del jutjat que estava en funcions de guàrdia. Abans no va pronunciar-se sobre si deixava en llibertat o no els caps rapats, la jutgessa va practicar diverses diligències per aclarir quina participació havia tingut cada un en els fets. Així les coses, es va prendre declaració a testimonis i es van fer rodes de reconeixement perquè no hi haguessin dubtes sobre qui o quins van apallissar l'immigrant pakistanès, qui va agredir l'home de raça negra i qui va ser el responsable de l'assalt a un home de 35 anys que caminava per la plaça Independència (a més de colpejar-lo van robar-li la cartera). El grup també, aquí tots hi haurien tingut alguna cosa a veure, hauria provocat destrosses en un bar de la plaça Sant Pere, on van estar prenent unes copes.
Un cop han quedat tots en llibertat per aquest cas, Iban Noel L.L. és l'únic que ha d'ingressar a presó per complir amb la condemna de quatre anys que té pendent per haver participat en una agressió anterior.
El Fiscal, però, no es resigna i recorrerà l'alliberament de quatre dels encausats per la participació que van tenir en els fets i en la perillositat i el risc de reiteració que suposa que estiguin lliures.

Al capdavant del Jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Girona hi ha Gemma Bulló Bonet. Ella ha estat la jutgessa que ha decidit deixar en llibertat els sis caps rapats, contrariant d'aquesta manera la voluntat del Ministeri Fiscal. Gemma Bulló Bonet és una jutgessa novella i que ha trobat en els jutjats gironins els seus primers destins. Exerceix en qualitat de jutgessa substituta (no ha passat cap oposició per posar-se la toga, en té prou amb ser llicenciada en Dret) i tot just el passat 8 de juliol el seu nomenament apareixia publicat al BOE. La seva experiència és, de moment, força curta.

Font: DiarideGirona