ICV i Esquerra acorden enfortir la seva coordinació de cares a la crisi econòmica i al nou model de finançament


La formació ecosocialista valora positivament la trobada que va demanar als republicans i considera que tanca “la situació de desencontres que hi hagut aquestes setmanes”
El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, ha acordat amb el seu homòleg republicà en una reunió en el Parlament de Catalunya “reforçar la coordinació entre les dues direccions dels partits”. Guillot i Ridao han tancat aquest acord en una reunió amb la vista posada en dos grans temes. En primer lloc la crisi econòmica que pateix Catalunya i la resta de l’Estat “amb l’objectiu de salvaguardar les polítiques socials” en els pressupostos generals de l’Estat i en els comptes del Govern de la Generalitat.

I en segon lloc en tot el que fa referència a l’enfortiment de l’autogovern “especialment en el que afecta el nou model de finançament hem acordat seguir treballant de manera unitària i també amb la voluntat d’aplegar el conjunt de partits catalans per fer front comú per la defensa i la reivindicació d’un nou mode que sigui just, transparent i solidari”. En aquest sentit els dos secretaris generals han posat èmfasi també en traslladar aquesta coordinació a les corts generals amb la vista posada a la negociació de dues lleis que afecten directament el nou finançament: la Llei Orgànica de Finançament de els Comunitats Autònomes (LOFCA) i la Llei de tributs.

El secretari general ecosocialista ha celebrat avui aquesta trobada amb dos dels dirigents de la formació ecosocialista acompanyat de la portaveu del partit, Dolors Camats. Per part d’Esquerra a més del secretari general, Joan Ridao, també ha assistit a la reunió el vicesecretari de la formació i diputat al Parlament de Catalunya, Carmel Mòdol