Gairebé 1.000 alcaldes i regidors catalans de CIU, ERC i ICV-EUiA signen un manifest a favor de l'autodeterminació

Un total de 958 alcaldes i regidors de 434 municipis de Catalunya i dos més de la Comunitat Valenciana s'han adherit en un manifest a favor del dret de l'autodeterminació d'aquesta comunitat autònoma.

La gran majoria dels signants pertanyen a CIU, ERC i ICV-EUiA, entre els quals destaquen el líder de la coalició ICV-EUIA en l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, i també alcaldes destacats d'aquestes formacions, com la de Ripoll (Girona), Teresa Jordà (ERC); el de Tortosa (Tarragona), Ferran Bel (CIU); el de Palafrugell (Griona), Lluís Amidar (ICV-EUiA-EPM); el de Cerdanyola del Vallès (Barcelona), Antoni Morral (ICV-EUiA-EPM); el de Molins de Rei (Barcelona), Ivan Arques (ICV-EUiA-EPM) i el de Les Borges Blanques (Lleida) i diputat en el Parlament, Miquel Àngel Estradé (ERC).

De tots ells, 143 són alcaldes, segons informa la plataforma que impulsa aquest document --el títol del qual és Decidim! Manifest de càrrecs electes locals-- en la seva pàgina web.

Els tres promotors del document són tres alcaldes: la republicana Laura Vilagrà, de Santpedor (ERC); Jordi Fàbrega (ICV-EUiA-EPM), de Sant Pere de Torelló (Barcelona), i Manel Vila (CIU), de Castellterçol (Barcelona). El seu objectiu és arribar a el mig miler d'adhesions i constituir tots els signants en una assemblea de càrrecs electes a favor del dret a decidir.

El manifest detalla que el seu objectiu és agrupar a càrrecs electes de Catalunya que, "partint de sensibilitats ideològiques diverses i de problemàtiques immediates bé diferenciades, reclamen la necessitat d'avançar democràticament cap al lliure exercici del dret a decidir".

En l'Ajuntament de Barcelona, onze edils donen suport el manifest. A més de Gomà, que és segon tinent d'alcalde, ho secunden els quatre regidors d’ERC, i també el president del grup de CIU, Xavier Trias, i cinc edils més de la federació nacionalista.