Dolors Camats: “Qualsevol altra majoria sense la coalició ICV-EUiA tindria la dreta al Govern”


En el marc del segon aniversari de les eleccions, la portaveu assegura que aquest és el “millor Govern per garantir que fem front a la crisi”

La portaveu del grup parlamentari ICV-EUiA, Dolors Camats, s’ha mostrat avui “convençuda que aquesta majoria de govern és qui pot garantir fer front a la crisi econòmica com ens trobem”. “Qualsevol altra majoria sense la coalició tindria la dreta al Govern”, ha dit Camats alhora que ha enumerat “l’abolició de l’impost successions i donacions, el copagament sanitari i la manca d’endeutament” dels pressupostos del Govern per fer polítiques socials en moments de crisi com algunes de les polítiques que hauria fet una majoria de govern sense presència dels ecosocialistes.

Camats ha fet aquesta advertència en el marc del segon aniversari de les eleccions autonòmiques del 2006 que van obrir la porta a la formació del segon Govern d’esquerres. En aquest sentit la portaveu ha volgut recordat que la formació d’aquest segon govern “es va garantir només gràcies als nostres resultats”. ICV-EUiA va passar de 9 a 12 diputats en les darreres eleccions catalanes mentre que PSC i ERC en van perdre 5 i 2 respectivament.

Preguntada sobre la diferència amb l’altre govern i els objectius que s’han de marcar en els darrers dos anys de legislatura que resten, Camats ha explicat que aquest govern “ha après a treballar i ha guanyat en estabilitat” al mateix temps que ha indicat que la crisi econòmica “obliga a prioritzar i replantejar accions des del Govern”.

Camats ha explicat que aquests dos anys de legislatura han estat marcats pel “desplegament de l’Estatut i la negociació dura amb l’Estat per desplegar-lo” a més de les negociacions per un nou sistema de finançament. La dirigent ha volgut destacar que aquest govern s’ha caracteritzat per “les polítiques adreçades a les persones” tant pel que fa polítiques socials, d’educació i de seguretat.

La portaveu ha recordat el “toc d’atenció que va fer la ciutadania” en referència als nivell d’abstenció i de vot en blanc que va haver-hi en els comicis electorals del 2006 dels quals avui es celebra el segon aniversari. “És bo que recordem aquests tocs d’alerta que ens fa la ciutadania” ha dit Camats alhora que ha explicat que la seva formació està “preocupada per la desafecció”.