Presentació de la Campanya "No em deixis a casa, porta'm a la fleca"



Emili Santos, Director dels Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona, Enric Pardo, Regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Girona i Robert Figueres, President del Gremi de Flequers de les Comarques Gironines, han estat els encarregats de presentar la campanya avui dilluns, a la Cambra de Comerç de Girona. La campanya ha estat engegada a iniciativa del Gremi de Flequers, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, adscrita al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.



La campanya s'engega coincidint amb la setmana internacional per la prevenció de residus i pretèn reduir l'ús de les bosses de plàstic d'un sól us. Segons explica el folletó de la campanya, una bossa de plàstic pot trigar 500 anys en descomprondre's i té una vida útil d'entre 10 i 45 minuts (el temps que hi ha entre la botiga i casa nostra). La campanya consistirà a repartir entre els clients de les fleques gironines 40.000 bosses reutilitzables, que aniran acompanyades d'un folletó explicatiu que ajudi a conscienciar als usuaris sobre l'ús posterior d'aquesta bossa en les successives compres. En paraules de Figueres, "es tracta de fer pedagogia als clients". La campanya també inclou un espot publicitari que s'emetrà per TV3.



Per tal d'aconseguir un major èxit de la campanya, des del Gremi de Flequers s'estan contactant diversos ajuntaments per tal de rebre suport i poder fer-ne un major ressó a nivell local. Un dels primers ajuntaments en donar suport a la campanya ha estat l'Ajuntament de Girona. El seu regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, ha manifestat la seva satisfacció per participar en iniciatives que, com aquesta, promouen la reducció de residus i ha destacat l'èxit de campanyes similiars en països com Irlanda, en el que la reducció de bosses de plàstic ha arribat fins el 90%. Des del Departament de Medi Ambient, a través del seu Director Territorial, Emili Santos, es congratulen per aquesta iniciativa que ha estat finançada pel Departament de Medi Ambient en un 75% i animen a d'altres sectors a engegar projectes similars, amb el suport i col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya.