Mor l'històric líder del PSUC, Miguel Núñez

El veterà polític Miguel Núñez, un dels fundadors en 1936 del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i un destacat lluitador antifranquista, ha mort avui a Barcelona als 87 anys a conseqüència d'un enfisema pulmonar.
Miguel Núñez (Madrid 1920) ha mort sobre les 17:45 hores segons fonts de la residència geriàtrica Amma-Horta, en la qual el veterà polític estava ingressat des de gener, quan va regressar a Barcelona des de Madrid, on havia residit en els últims anys.
Núñez, considerat un dels més infatigables lluitadors antifranquistes, va recopilar la seva dilatada vida política en un llibre de memòries que va titular «La revolució i el desig» (Península), en el qual, entre altres moments de la seva trajectòria, feia referència a la seva història com a soldat de la'anomenada «quinta del biberó» o als quatre consells de guerra als quals va ser sotmès durant la dictadura de Franco.
Gran part de la seva joventut la va passar a la presó, on va complir catorze anys en tres etapes diferents, encara que en molts centres penitenciaris: la Model de Barcelona, el penal de Burgos, Atocha, Yeserías, Aranjuez i Ocaña.
No està prevista, de moment, cap cerimònia d'homenatge. Però els seus íntims han obert un bloc per als que desitgen expressar el seu condol: http://miguel-n.blogspot.com

Font: La Vanguardia, El Periodico