Setmana de la reducció de residus a Catalunya. 22-30 novembre 2008





Amb l’objectiu de focalitzar l’atenció en la prevenció de residus, incrementant la conscienciació pública sobre aquest tema, i posant en evidència el paper fonamental que té en el desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic, del 22 al 30 de novembre de 2008, sota la coordinació de l’ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible dels Recursos), per primera vegada se celebra a diverses ciutats i regions europees la Setmana de la Reducció de Residus (edició pilot europea).

Des de l’Agència de Residus de Catalunya, en col•laboració amb diferents entitats públiques i privades distribuïdes per tot el territori català, s’han programat les activitats que es desenvoluparan en el marc de l’edició catalana d’aquesta setmana. El resultat d’aquesta programació és el calendari de les més de 50 actuacions de tot tipus que es duran a terme arreu de Catalunya durant aquesta setmana: xerrades, festes, mercats d’intercanvi, tallers, etc... La intenció és ampliar la repercussió i el coneixement de les diverses possibilitats que tenim per reduir la generació de residus.

L’ajuntament de Girona participa també en aquesta convocatòria amb els següents actes:




Punt d’informació a la Rambla Llibertat de Girona

Avui dijous 27 de novembre, l’equip educatiu de la campanya “Girona Tria” de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha muntat un punt d’informació a la Rambla Llibertat de Girona on s’ha intercanviat bosses de plàstic per bosses de roba i s’han recullit signatures per continuar donant suport a la campanya “Catalunya Lliure de Bosses” impulsada per la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. També s’ha promocionat l’ús del cabàs i del carro, aixi com també bones pràctiques per a la prevenció de residus que hom pot portar a terme en actes de la vida quotidiana.


Presentació de les iniciatives que s’han portat a terme i les que es preveuen executar en matèria de Prevenció de Residus a la ciutat de Girona.

Aquest dijous, El Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat Enric Pardo, ha presentat les iniciatives que s’han portat a terme i les que es preveuen executar en matèria de Prevenció de Residus a la ciutat de Girona.

2006,2007 i 2008- Quatre Mercats d’intercanvi als barris de Pla de Palau, Sant Narcis, Marge Esquerre del Ter i Santa Eugènia.

Juny 2006- Posada en funcionament del Servei d’Ofertes i Demandes de la Deixalleria Virtual de Girona.

15 de maig 2007- Distribució de 30.000 bosses compostables als comerços del Mercat de la Plaça del Lleo

2007- Distribució de 500 unitats de bosses de roba(nylon) en diferents activitats que s’han organitzar.

Juny 2007- Promoció de la vaixella compostable en diferents actes de la ciutat.

2007- Campanya d’informació i sensibilització per a la prevenció de residus

Xerrades per al Consum Sostenible dins Dies d’Ecologia 2007.

Taller Prevenció de Residus “Un aniversari sostenible” per el curs escolar 2008-09.

2008 setembre- Reutilització d’objectes de les deixalleries mòbils als Mercats d’intecanvi.

2008 juny-octubre- Campanya compostatge casolà i Nou servei de recollida de poda i restes vegetals amb la retirada dels punts verds de la ciutat.

2008 13 de novembre- Distribució de 60.000 bosses compostables al Mercat del Lleó amb el compromís l’Associació de Comerciants del Mercat de substituir, de forma progressiva, les bosses de plastic del mercat per bosses compostables, i amb la intenció de poder establir aquesta bossa com el model a seguir.

2008 novembre- Suport a la iniciativa del Gremi de Flequers de les comarques Gironines amb la Campanya de Bosses Reutilitzables – distribució de 40.000 bosses de ràfia, amb un preu simbòlic d’1 euro, a 400 punts de venda (establiments agremiats) de la comarca.

2009 Mercat d’intercanvi- Als barris de Pla de Palau (18 de gener), Sant Narcis (29 de març), Marge Esquerre del Ter (7 de juny) i Santa Eugènia (13 de setembre). Novetat: Mercat d’Intercanvi al sector Güell-Devesa (15 de novembre) i suport en el Mercat d’Intercanvi de joguines organitzat per l’Associació de Comerciants o PIMES de Sant Narcis (21 de desembre)