Campanya pel Compostatge Casolà

El Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat (ICV-EUiA), Enric pardo, i Albert Piqué, en representació de l’empresa ASEPMA, han fet balanç avui del que ha estat la primera fase de la Campanya pel Compostatge Casolà iniciada el passat mes de juny. En total s’han distribuït 83 compostadors de 420 litres entre les llars amb hort o jardí als barris residencials de la ciutat. Els compostadors es van repartir a través de 6 tallers demostratius durant els quals els inscrits rebien assessorament personalitzat a les seves llars per part del personal de l’empresa ASEPMA. També s’han lliurat 10 compostadors de 1050 litres a 7 centres educatius de la ciutat i el professorat d’aquests centres han rebut assessorament personalitzat per tal de fer un bon ús del compostador i poder lligar l’activitat amb l’activitat dels horts escolars.
Segons ha volgut destacar Pardo, el compostatge casolà és la millor opció per reciclar la poda, les restes del jardí,hort o terrassa i les restes orgàniques de menjar i cuina que es produeix en una llar. Aquests residus poden tornar a enriquir la terra d’on ha sortit mitjançant el compostador que transformarà aquestes deixalles en un adob ric en nutrients. Atès l’èxit de la campanya, el regidor ja ha avançat que amb l’arribada de l’estiu s’engegarà una segona fase perquè es puguin incorporar a la campanya aquelles famílies que no hagin pogut participar en la primera fase que avui finalitza.
Com a cloenda, avui es celebra un acte a la Biblioteca Antònia Adroher (Centre Cívic Ter) a les vuit del vespre, que comptarà amb la presència dels compostaires adherits a la campanya i durant el qual s’impartirà el darrer taller demostratiu sobre la fase final del procés del compostatge.