25N: tolerància zero a la violència de gènere



Les comarques gironines van ser un altre cop un clam per reivindicar la «tolerància zero» a la violència de gènere amb actes diversos arreu de la demarcació.

El record de les nou mortes a Catalunya, tres a Girona, per violència de gènere des de principi d'any va marcar bona part dels actes que es van celebrar ahir per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Els diferents col·lectius de dones de Girona han organitzat un seguit d'actes en commemoració al dia internacional contra la violència de gènere.
Cliqueu aquí per veure els actes organitzats durant el mes de novembre.

Alguns dels actes a Girona aquest 25 de novembre van ser:

A les 11h del matí, davant dels jutjats de Girona, CCOO va col·locar més de 80 cadires buides en record de les dones mortes aquest any a l'Estat per la violència masclista.(Manifest)

A les 12h unes 150 persones s'havien reunit a la plaça del Vi per rebutjar aquesta xacra social. Un manifest consensuat per totes les institucions catalanes (Manifest 25 de novembre 2008: la violència masclista: un problema de totes i tots)va presidir la concentració a la plaça del Vi de Girona, amb la voluntat de sensibilitzar tots els ciutadans perquè siguin conscients que la violència de gènere «és un problema de totes i tots». El manifest exhorta el compromís de la societat per eradicar la violència masclista i per reivindicar la «tolerància zero» en aquest tipus d'acte.

L’acte popular previst al Pont de Pedra es va convertir en una concentració davant de l’ajuntament de Girona. Les baixes temperatures van restar participació a la concentració de la tarda.

Segons dades del govern espanyol, unes 400.000 dones són víctimes de maltractaments a l'Estat, tot i que el 2007 només es van presentar 80.000 denúncies.