Comunicat de premsa d’amigues de l’ALBA

Com fa un parell de setmanes a Nicaragua, el poble de la República Bolivariana de Veneçuela ha confiat de manera massiva els governs locals a les formacions polítiques que, en el marc de l’ALBA, defensen els interessos populars i lluiten contra l’imperialisme expoliador de les seves riqueses nacionals.

En efecte, el nicaragüenc FSLN, Frente Sandinista de Liberación Nacional, li agradi o no li agradi (que no li agrada gens) a la nostra intel·ligència econòmica, política i mediàtica, governarà en 105 ajuntaments, del total de 146 que triaven els seus representants i, entre ells, Managua, la capital, i 13 de les 17 capitals departamentals del país. Anteriorment governava en 87.

Ahir diumenge, amb més del 95% dels vots escrutats, i amb la major participació de la història en unes eleccions regionals i municipals, els candidats i candidates del PSUV, Partido Socialista Unido de Veneçuela, guanyen en 17 dels 22 estats, malgrat que perdin l’alcaldia metropolitana de Caracas. El PSUV es consolida com la primera força política del país. El president del PSUV i de la República, Hugo Chávez, declara que "los venezolanos estamos viendo un mapa rojo, rojito”, y es ratifica en el camí de la construcció del socialisme bolivarià en Veneçuela: "para mí, como líder, el pueblo me está indicando que sigamos por el camino del socialismo y de la Revolución Bolivariana".

Tres mesos abans, exactament el 10 d’agost, un altre integrant de l’ALBA, Bolívia, havia donat un altre exemple de participació (83’28%) i recolzament popular massiu en aquesta línia: a la pregunta “¿Usted está de acuerdo con la continuidad del proceso de cambio liderizado por el Presidente Evo Morales Ayma y el Vicepresidente Álvaro García Linera? Un 67’41% responen afirmativament. Ni més ni menys.

Malgrat el vergonyós tractament mediàtic de tot plegat la realitat és tossuda i els fets mostren que els pobles que enlairen la bandera de l’ALBA en la construcció dels socialisme del segle XXI avancen amb decisió i ens diuen que un altre món, més just, més solidari, socialista, és possible.

Des del col·lectiu amigues de l’ALBA de les terres gironines celebrem com nostres aquestes victòries i fem arribar una salutació fraternal i internacionalista als pobles que les han fet possibles.


Amigues de l’ALBA de terres gironines