BOSSES COMPOSTABLES AL MERCAT DEL LLEÓ


El dijous 13 de novembre, es repartiran les bosses compostables entre tots els comerciants del mercat del Lleó. De la mateixa manera que en l’edició anterior, i per tal que la campanya sigui efectiva, es demanarà la col·laboració dels comerciants i el compromís de distribuir únicament bosses compostables als seus clients, com a alternativa a les bosses de plàstic d’ús quotidià.

Amb l’objectiu de continuar treballant per a la prevenció de residus a la ciutat, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona ha comprat 60.000 bosses compostables més amb la intenció de donar continuïtat a la campanya de bosses compostables que es va iniciar l’any passat.

L’Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat ha adquirit el compromís de substituir, de forma progressiva, la bossa de plàstic per a la compostable. I és que tard o d’hora caldrà adoptar mesures d’aquest tipus, doncs es preveuen futures lleis reguladores de la generació de residus, com per exemple, l’aplicació d’un impost ecològic per regular el consum indiscriminat de bosses de plàstic. Aquesta campanya, servirà de trampolí per a la implantació gradual i definitiva d’aquest tipus d’envàs als comerços del mercat.

La campanya d’enguany presenta un seguit de novetats que es detallen a continuació:

1. Aquest any s’ha subvencionat un total de 60.000 bosses compostables, el doble de les de l’any passat.

2. Les bosses s’han adquirit a una empresa de la província de Girona (ECO PACK FLUVIÀ), fet que n’ha permès reduir els costos de producció.

3. El material de fabricació és la fècula de patata com alternativa al midó de blat de moro. Aquest material continua essent totalment compostable i presenta el certificat OK COMPOST i la garantia de qualitat ambiental.

Per altra banda, es penjaran 4 lones, una per cada entrada del mercat, i cartells que donaran suport en la tasca divulgativa de la iniciativa. Per Televisió de Girona, també s’emetrà un publireportatge per tal de promocionar l’ús de la bossa compostable. Tots aquests materials seran els que donaran suport a la tasca divulgativa d’aquesta iniciativa.