Presentació de l’informe “Segregació escolar els reptes dels municipis”















Aquest dilluns, 3 de novembre, al Centre Cultural La Mercè, la regidora delegada d’educació Núria Terés, va presentar l’informe del Síndic de Greuges “Segregació escolar els reptes dels municipis”. Desprès de la presentació de la regidora, Xavier Bonal, adjunt al Síndic para la defensa dels drets dels infants, va desenvolupar l’informe.

L’informe parteix de la consideració de la segregació com un procés de desigualtat social que vulnera diferents drets. Entre els exemples de segregació, Bonal va explicar el cas de La Farga de Salt que ha vist augmentar els percentatges d’un 46,3% al 2001 a un 79,9% al 2006 i a un 95% al 2008. El síndic també va explicar que la segregació escolar és superior a la segregació urbana.

Bonal va reconèixer que calen polítiques agosarades per acabar amb la segregació en algunes escoles i les polítiques que poden permetre evitar més segregacions, revertir situacions actuals i evitar l'efecte fugida de famílies. També va destacar que el 16% dels alumnes d'escoles com Mare de Déu del Mont i Santa Eugènia arribin a mig curs i va demanar polítiques que variïn aquestes situacions que suposen més segregació. Desprès de la dissertació del síndic es va obrir un torn de paraules.

+ informació: Segregació escolar, La segregación escolar en Cataluña. Mayo 2008.