En marxa la campanya pel consum responsable 2009!

Aquest matí s'ha presentat als mitjans de comunicació la tercera edició de la campanya de consum responsable que organitza la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG. Per a la campanya del 2009, s'ha preparat una exposició i un calendari que es distribuirà gratuïtament. L'objectiu: incitar a la reflexió sobre els nostres hàbits de consum.
La roda de premsa l’ha presentat La Gemma Valeri de la Coordinadora d’ONG’s de les comarques gironines. Em la roda de premsa també han participat Andreu Felip, director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, els professors de la UdG i participants de la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible, Jordi de Cambra i Joaquim Maria Puigvert, Pere Trias, diputat de la diputació d'Acció Social i Cooperació al Desenvolupament i Núria Terés Regidora delegada de Cooperació.
Algunes de les idees expressades en la roda de premsa han estat:
• Cal conscienciar als ciutadans del nord que el seu sistema de vida condiciona als del sud
• La necessitat de fer actuacions no solament al sud sinó la necessitat d’intervenir en el nord
• Si es guanya la ciutadania es guanya el món
• Necessitem un model polític, econòmic i social diferent al capitalista.
• Necessitat de canviar la mentalitat consumista per una mentalitat de consum responsable.
La Núria Terès va donar molta importància al concepte decreixement i de la necessitat de trobar nous enfocaments per encara els problemes de la societat . També va destacar la necessitat de la pedagogia en les noves generacions i va posar d’exemple l’impacta educatiu que ha tingut en l’alumnat del CEIP Vila-Roja la nova caldera de biomassa.

En el marc de la campanya, el pròxim dijous 27 a les 7 de la tarda, a la Casa de Cultura de Girona, el director de la Càtedra UNESCO de DHS de la UdG, Jordi de Cambra, farà una xerrada sobre consum responsable on es lliurarà el calendari als assistents. També podeu passar a recollir el vostre exemplar a la Coordinadora.

+ informació: consum responsable, per una societat sostenible