El grup parlamentari d’ICV-EUiA acusa a PSC i ERC d'incomplir el pacte de Govern en la Llei d'Educació
















La portaveu d'ICV-EUiA i diputada en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha acusat avui als seus socis de Govern, PSC i ERC, d'incomplir el pacte del Govern d'Entesa amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). "Hem estat fidels al pacte i la LEC actual no ho és. Són els altres que han de dir perquè se n'han allunyat. El Govern d'Entesa es va comprometre amb el Pacte Nacional per l'Educació (PNE) i no som nosaltres els que ens movem en el Govern d'Entesa sinó els altres que es mouen dels propis acords de Govern" ha dit Camats alhora que també ha explicat que ICV-EUiA "no està demanant una llei d'ICV-EUiA sinó una llei de país que reculli els reptes que té el país en el futur".

La diputada de la coalició ha advertit que la seva formació "no recolzem aquesta llei tal i com està presentada en el Parlament. No estem d'acord amb el que proposa avui la llei i l'escenari que dibuixa". Per Camats "la llei pot tenir l'acord parlamentari suficient per ser aprovada però ni molt menys té el consens polític per ser la LEC que la comunitat educativa i el PNE ens demana i tampoc té el consens de la comunitat escolar per ser la llei que ha d'ajudar a resoldre problemes i reptes de futur".

En aquest sentit Camats ha explicat que el seu grup parlamentari presentarà esmenes en el mateix sentit del que diu el PNE i que vol fer seves i defensar les esmenes que presentin la comunitat educativa en les compareixences que faran en les comissions de la llei un cop s'hagi admès a tràmit la setmana que ve en el ple del Parlament. La diputada de la coalició ha convidat a la resta de grups a votar les esmenes del grup d'ICV-EUiA, “a reconsiderar la necessitat de reconduir la llei cap al Pacte Nacional” i ha retret al Conseller Ernest Maragall que "és en el tràmit parlamentari en el que s'ofereix negociació i acord amb l'oposició i en aquest cas no ha estat així".

Quan falta una setmana perquè es faci el debat de totalitat de la LEC a la cambra catalana, Camats ha explicat que el grup parlamentari d'ICV-EUiA "no donarem suport a les esmenes a la totalitat que s'han presentat perquè podem pressuposar que els motius que tenen el grup mixt i el PP no són els que nosaltres defensem i per tant no recolzem els arguments que hi ha darrera aquestes esmenes" i per tant el tràmit de la llei seguirà endavant.