La diputada al Parlament de Catalunya per la coalició ICV-EUiA, Mercè Civit, insta al govern a actuar davant els expedients de regulació

La dirigent d´EUiA i diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Civit, s´ha reunit aquesta setmana amb els comitès d´empresa de dues companyies del sector paperer en les que creu que el govern hauria d´actuar.

Una d´aquestes empreses és Torraspapel, la qual avui presenta un expedient de regulació de 213 persones. Civit ha demanat que no s´aprovi aquest ERO ja que l´empresa presenta beneficis de 5,4 milions d´euros, el producte que fabrica té sortida al mercat i els treballadors fan aproximadament unes 1000 hores extres al mes. La responsable d´Indústria al grup parlamentari d´ICV-EUiA ha explicat que hi ha la sospita de l´existència d´interessos per especular amb el terreny en el que es troba ubicada l´empresa, de fet, segons Civit, a l´empresa ja no s´inverteix per adequar la maquinària.

Civit també ha senyalat que aquest expedient de regulació tindria una afectació important al territori, ja que la comarca no té una gran capacitat industrial. Aquest expedient pot afectar també a uns 1000 treballadors d´empreses auxiliars que depenen de Torraspapel.

Una altra de les qüestions que Civit ha criticat és la de que Torraspapel presenti l´ERO a Madrid tenint seu social a Barcelona.

La diputada també ha parlat amb el comitè d´empresa d´Aconda. Com que el problema d´aquesta companyia és que necessita que s´hi inverteixi per poder cobrir les comandes que se li fan, ja que l´empresa té voluntat de continuar, Civit demana que es facin les gestions politiques necessàries des de l´Institut Català de Finances i l´Agència Catalana d´Inversions perquè es dugui a terme un pla de modernització i innovació de l´empresa i surti la producció.