Presentació de les al•legacions d’Enric Pardo en referència a l’expedient obert sobre possibles incompatibilitats



Aquesta dimecres a la tarda l'Enric Pardo, regidor pel grup municipal d’ICV-EUiA de l’àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, acompanyat pels altres dos regidors del grup, Núria Terés i Joan Olóriz ha realitzat una roda de premsa per explicar les al·legacions que ha presentat a l’Ajuntament per completar l’expedient obert sobre les possibles incompatibilitats en l’adjudicació dels treballs de camp a la cooperativa sense ànim de lucre La Copa, SCCL.

En la compareixença, igual que durant tots aquests dies, Pardo ha rebut el suport dels seus dos companys de grup.

Referent al concurs d’adjudicació de camp per a traspassar a la cartografia municipal els elements de les zones enjardinades i l’arbrat de Girona, ha exposat que era una necessitat de l’Àrea que no podia ser coberta pels tècnics. L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat va elaborar el plec tècnic, traspassant a l’Àrea d’Administració i Règim Interior la realització del plec administratiu i tot el que feia referència al concurs, tal i com és habitual. Pardo ha remarcat que en cap moment va participar en la mesa de contractació, ni va ser la seva Àrea qui va fer la proposta d’adjudicació.

Referent a la situació d’incompatibilitat entre el càrrec de regidor i la contractació a l’entitat La COPA SCCL, Enric Pardo va fer una exposició sobre la normativa que afecta a les cooperatives. Segons la llei, en cap cas es trobaria en situació d’incompatibilitat, perquè és soci en excedència i perquè encara que estigués en actiu no ocuparia un càrrec d’administració de la cooperativa. Fins i tot si tingués la consideració de soci treballador en règim cooperatiu, no incorreria en cap supòsit d’incompatibilitat ateses les particularitats de les cooperatives.

Referent a la seva condició com a interventor de comptes de l’entitat, és un càrrec extern a la gerència de la cooperativa i sense cap remuneració.

Respecte als articles inclosos en l’informe de sostenibilitat de les comarques de Girona de 2007 signats per Enric Pardo, formen part d’un treball col·lectiu on hi participaven una vintena d’entitats sense afany de lucre. Són realitzats el febrer de 2007, quan Pardo encara era actiu a la cooperativa.

Per finalitzar la seva intervenció, el regidor ha demanat a l’Alcaldia- Presidència

1- L’arxiu de l’expedient administratiu obert sobre la meva persona, i si així es considera també demano,

2- Un aclariment per escrit per part de la Secretària de la Corporació en relació a la no incompatibilitat en la adjudicació de contractes amb la cooperativa sense ànim de lucre La COPA SCCL tant en el passat, com en el cas present que ens ocupa, com en el futur si es mantenen les actuals circumstàncies.

3- Que l’Alcaldia-Presidència, com a màxima autoritat municipal, faci públic personalment el resultat de l’expedient informatiu per tal d’aclarir les sospites infundades contra la meva persona i restituir els drets constitucionals que tinc en relació a l’honor i la pròpia imatge, així com el bon procedir del Govern municipal i els grups que el formen.

4- Que se sol·liciti al director del Diari de Girona la publicació integra de les conclusions de l’expedient informatiu.




Aquí és pot consultar tot el plec d’al·legacions presentat a l'ajuntament