L'Ajuntament de Girona confia tenir el nou centre cívic del Barri Vell a finals del 2011

Aprofitant la roda de premsa per donar a conèixer els darrers acords de la junta de govern, el segon tinent d'alcalde de Girona, Joan Olòriz, va revelar que el calendari amb què treballa l'equip de govern dona per fet què les obres de rehabilitació de l'antic edifici Modern comencin l'any que ve.

L'equip de govern va anunciar a principi d'estiu la decisió d'instal·lar en aquest històric edifici el centre cívic del Barri Vell, que també servirà com a centre cultural i mantindrà l'actual Cinema Truffaut.

L'Ajuntament de Girona confia que a finals del 2011 o principi del 2012 el Barri Vell tindrà en funcionament el nou centre cívic, que estarà situat en una part de l'edifici de l'antic cinema Modern. El regidor de Serveis Socials, Joan Olòriz, va avançar que el calendari de treball preveu que les obres de reforma en aquest històric edifici començaran el 2010.

Olòriz va revelar que el calendari de l'actuació fa preveure que el nou centre cívic del Barri Vell es podrà obrir a finals del 2011 o al llarg del 2012 si no surten entrebancs en el procés de les obres. Cal recordar que l'edifici de l'antic cinema Modern és propietat municipal des de fa més de vuit anys i que els grups a l'oposició havien reclamat una intervenció urgent per evitar que es deteriorés més. El regidor es va mostrar convençut que el nou centre cívic donarà dinamisme associatiu i que l'obertura del centre servirà per crear noves entitats al barri.

Encara amb visió de futur, Olòriz va recordar també que una altra obra cabdal per a la xarxa de centre cívics és la intervenció a l'antiga fàbrica Marfà, que permetrà completar i millorar l'oferta al barri de Sant Narcís.

Tallers al 90%

L'oferta de tallers i activitats als centres cívics de la ciutat s'ha omplert fins a un 90,8%, una xifra similar a la d'altres anys. Olòriz va lloar la xarxa de centre cívics que s'ha constituït en les dues últimes dècades, i que «s'ha consolidat en els últims sis anys». Aquest any, a més, els ajuts del Ministeri de Treball serviran per finançar sis projectes socials i de cohesió que es fan als diversos centres cívics, fomentant la integració social, un aspecte que Olòriz considera cabdal per a la societat gironina.

L’Olòriz també va destacar l’augment d’entitats organitzadores