ICV-EUiA vol anar més enllà de l'Estatut, però com «un sol poble»


ICV-EUiA va refermar ahir públicament la seva confiança en la constitucionalitat de l'Estatut, però va recordar que l'horitzó nacional de la coalició va més enllà de la carta catalana, sempre que es compleixi «un principi bàsic del catalanisme: Catalunya, un sol poble». El president del grup parlamentari, Jaume Bosch, va qualificar de «greu error que algun sector polític català ja tingui pràcticament preparades les pancartes per enterrar l'Estatut, donant per feta una sentència negativa».

«Forma part d'una visió equivocada, que creu que per avançar més ràpid en l'autogovern cal que tot vagi malament en lloc de consolidar allò que s'ha aconseguit», va insistir. En la seva intervenció en el debat de política general, el veterà ecosocialista va criticar l'Estat fent un «balanç clarament negatiu» del desplegament normatiu que li pertoca derivat de l'Estatut i va carregar contra el PP i el Defensor del Pueblo pels seus recursos contra la llei orgànica.

Bosch va valorar el traspàs dels permisos inicials de treball, «que va passar desapercebut en el seu moment», precisament perquè el PP de Madrid hi ha recorregut en contra.

Font: El Punt