La regidora d'Educació, Núria Terés, «pels números tenim més urgència per disposar d'una altra escola de primària»


El consell escolar municipal (CEM) de Girona evidencia que, amb les xifres a la mà, la ciutat necessita «de forma urgent» una altra escola i un altre nou institut de secundària per al curs que ve. La saturació que viu la secundària en els últims cursos ha arribat també a primària, on set escoles superen el 100% d'ocupació. Els dos centres s'haurien de construir al sud.
El padró municipal revela la necessitat d'obrir per al curs que ve una altra escola pública a Girona i un altre centre de secundària. Així ho va fer públic ahir la comissió de planificació en el consell escolar municipal de Girona que es va celebrar ahir a l'escola de Mare de Déu del Mont.
La regidora d'Educació, Núria Terés, admet que «pels números tenim més urgència per disposar d'una altra escola de primària». Les xifres són aclaridores, i és que set centres públics de primària tenen una ocupació per sobre del 100% i vuit més es troben per sobre del 90% de places. Terés certifica que la nova escola haurà de situar-se al sud de la ciutat, on més està creixent el padró. L'Ajuntament tot just està buscant terrenys per a aquesta nova escola.
El CEM també certifica que cal un altre institut, una reivindicació que s'ha anat repetint en els últims cursos, ja que la majoria d'instituts es troben per sobre del 100%. El nou institut sí que té terrenys previstos al sector de Palau, al darrere del Consell Comarcal del Gironès.
Es detecta un lleuger descens del nombre d'alumnes que arriben fora de termini, però tot i això han arribat més de 340 alumnes. La responsable d'Educació destaca que el perfil ha variat i pel que fa als casos d'alumnes estrangers que arriben amb el curs començat fa més temps que resideixen a l'Estat.
En escoles bressol, la demanda de places duplica l'oferta existent. Així, a les set escoles bressol es van rebre 670 sol·licituds per a les 312 places que s'ofereixen. El desequilibri es pal·liarà en bona part amb la posada en marxa de l'escola bressol que s'està construint a Montilivi i la futura llar que es farà a la Devesa.
Font: El Punt